Jednoduchá klasika, která potěší chuťové buňky každého milovníka vajec. Pštrosí vejce se výborně hodí k přípravě této varianty, která bohatě nasytí 3 jedlíky.
Důležitým faktorem je vyšší obsah PUFA (polynenasycené mastné kyseliny) ve žloutku, které příznivě ovlivňují hladiny cholesterolu v krvi a tím působí proti vzniku srdečně cévních onemocnění. Ukazuje se, že PUFA jsou velmi důležité pro vývoj sítnice a nervové soustavy plodu. Mají vliv na délku těhotenství a porodní hmotnost dítěte. Snižují projevy alergie a zlepšují imunitní funkce. Proto je důležité dbát na jejich přísun během těhotenství a kojení.
PORCE: 3
PŘÍPRAVA: 40 min
VAŘENÍ: 35 min
INGREDIENCE
- 1 vejce Nandu pampového
- 1,5 l vody
- pepř
- mořská sůl
POSTUP
Středně vellý hrnec naplňte zhruba 1,5 l studené vody. Do studené vody vložte vejce a přiveďte k varu. Vaříme 35 minut. Poté vejce vyjměte a zchlaďte ve studené vodě cca 2 min. Vejce zbavte skořápky jednoduše nakřapnutím tak jako u běžného vejce slepice domácí.
Teď už jen přeji dobrou chuť :)