Rozdíl mezi steakem a filetem: filet má jemnější masová vlákna (kachní, divočina), steak naopak svou strukturou více připomíná hovězí maso.
INGREDIENCE
- Pštrosí steak / filet
- Zelenina
- Sůl, pepř
POSTUP
Pštrosí maso posolte, popepřete a potřete trochou oleje. Poté ho vložte na rozpálený rošt a z každé strany grilujte asi 5 minut (dejte pozor, aby se vám nepřipálilo). Maso by nemělo být úplně propečené, aby nepřišlo o svou znamenitou chuť. Poté ho dáme stranou a necháme 3 minuty odpočinout. Pokud si maso připravujete doma na pánvi, tak ji zakryjte pokličkou a také nechte maso 3 minuty odpočinout. Jako oblohu si můžete ugrilovat i svou oblíbenou zeleninu a jako přílohu můžete zvolit rýži, opečené brambory nebo křupavou bagetku. K pštrosímu masu se zkrátka hodí téměř všechno!
Maso nakrojte na plátky, naservírujte vše na talíř a dejte se do jídla. Dobrou chuť!