Rozdíl mezi steakem a filetem: filet má jemnější masová vlákna (kachní, divočina), steak naopak  svou strukturou více připomíná hovězí maso.

INGREDIENCE

  • Pštrosí steak / filet
  • Zelenina
  • Sůl, pepř

POSTUP

Pštrosí maso posolte, popepřete a potřete trochou oleje. Poté ho vložte na rozpálený rošt a z každé strany grilujte asi 5 minut (dejte pozor, aby se vám nepřipálilo). Maso by nemělo být úplně propečené, aby nepřišlo o svou znamenitou chuť.  Poté ho dáme stranou a necháme 3 minuty odpočinout. Pokud si maso připravujete doma na pánvi, tak ji zakryjte pokličkou a také nechte maso 3 minuty odpočinout. Jako oblohu si můžete ugrilovat i svou oblíbenou zeleninu a jako přílohu můžete zvolit rýži, opečené brambory nebo křupavou bagetku. K pštrosímu masu se zkrátka hodí téměř všechno!

Maso nakrojte na plátky, naservírujte vše na talíř a dejte se do jídla. Dobrou chuť!