Pštrosí burger je velice šťavnatý
INGREDIENCE
- Pštrosí mleté maso (můžete namlít z pštrosích nudliček)
- Burgerová houska
- Polníček
- Cheddar
- Medovo-hořčičný dip (Vše v poměru 1:1: dijonská hořčice, polotučná hořčice, francouzská hořčice-zrnka, olivový olej a med).
- Sůl, pepř
POSTUP
Postup:
Pštrosí maso si rozemelte (nejvhodnější částí je pštrosí kýta). Namleté maso posolte, popepřete a dochuťte trochou worcestrové omáčky.
Z masa vytvarujte malé bochánky, které před položením na gril uprostřed mírně protlačte, aby se vytvořila placka s důlkem. Maso položte na rošt a grilujte do vašeho preferovaného stupně propečení.
Mezitím si připravte zbytek ingrediencí. Housky rozkrojte a opečte na grilu, polníček omyjte a cheddar nastrouhejte. Na konci grilování posypte maso na roštu cheddarem. Poté potřete křupavé housky medovou hořčicí a položte na ně burgerové maso s rozpuštěným sýrem. Přidejte polníček a zalijte ještě trochou medové hořčice. Burger zaklopte druhou půlkou housky a propíchněte párátkem.
Přejeme dobrou chuť, pštrosí burger je připraven k servírování!