Proč by měl jíst fitnesák nebo kulturista pštrosí maso?
Tím asi nejzásadnějším argumentem je to, že je pštrosí maso plné kvalitních bílkovin s nízkým obsahem cukru. Pro člověka, který posiluje, je tedy výborným zdrojem živin, které potřebuje pro to, aby mohl denně vykonávat těžkou fyzickou aktivitu.
V čem vidíte hlavní výhody pštrosího masa oproti dalším druhům?
Jednu z výhod vidím v jedinečné chuti pštrosího masa! Díky jeho konzistenci a chuti má člověk pocit opravdového masa – to je něco, co se velmi špatně vysvětluje, ale pochopíte to, jakmile pštrosí maso ochutnáte. Velkou výhodou je také to, že vím, odkud maso pochází. Nemusím se tedy bát toho, v jakých podmínkách byli pštrosi chováni a jestli v mase nejsou škodlivé látky.
Jaké produkty ze pštrosího masa se dají zařadit do jídelníčku fitnesáka/kulturisty?
Nejvhodnější je samozřejmě pštrosí steak a vejce, jejichž nutriční hodnoty nejvíce odpovídají potřebám člověka, který sportuje. Do jídelníčku by se ale také daly zařadit další produkty, ve kterých je nízký obsah tuku – např. mleté maso, pštrosí krky.
Máte svůj oblíbený produkt ze pštrosího masa?
U mě stoprocentně vede pštrosí steak a vejce. A to hlavně z důvodů, které jsem popsal v předchozích otázkách. Tedy zdroj kvalitních bílkovin a nízký obsah cukru a tuku.
Pro jaký typ tréninku se hodí pštrosí maso?
Pštrosí maso se hodí do nabírací fáze i závěrečné diety. U nabírání je podstatné, aby člověk udržel kvalitu potravin, které konzumuje. To se mu díky pštrosímu masu bez problémů podaří splnit. U závěrečné diety zase cvičenec potřebuje vysoký podíl kvalitních bílkovin s minimem tuku a sacharidů. Pštrosí maso je tedy trefa do černého. Ať už člověk vede jakýkoliv typ diety, základ je vždy stejný – převýšit energetický výdej nad příjmem živin. Pštrosí maso je zde ideální pomocník, jehož vysoká hodnota bílkovin je nepostradatelná.
Jak chutná pštrosí maso?
Mně osobně chuť připomíná něco mezi krůtím a hovězím masem. Věřím, že to ale může být subjektivní a každý to může cítit jinak. Doporučuji, aby každý pštrosí maso ochutnal a udělal si vlastní závěr. Rozhodně je ale chuť pštrosího masa jedinečná!
Jak často byste doporučoval jíst pštrosí maso?
Zde je to stejné jako se všemi plnohodnotnými zdroji kvalitních bílkovin – měly by se střídat. Doporučil bych proto jíst pštrosí maso dvakrát až třikrát týdně. To je podle mě optimální interval, který zaručí to, že člověk vytěží ze svého jídla maximum.
Jak zahrnout pštrosí maso do svého jídelníčku?
Doporučoval bych ho zařadit do potréninkového jídla. Pštrosí maso lze výborně nakombinovat s rýží nebo vařeným bramborem. Je to super jídlo, které vás po tréninku nabije energií na další hodiny.
Máte tip na pokrm ze pštrosího masa?
Můj nejoblíbenější recept se řídí základním mottem - V jednoduchosti je síla. Pštrosí steak si nejraději připravím na bylinkách s vařeným bramborem. Vyzkoušejte to, je to dobrota!
Facebook: https://www.facebook.com/DavidSvacha.OsobniTrener/
Instagram: https://www.instagram.com/davidsvacha/