Tatarák ze steakového masa s kapari, dijonskou hořčicí, olivovým olejem, pepřem, solí a chilli, podávaným s domácím kváskovým chlebem opékaném na tymiánu.
INGREDIENCE
- 300g pštrosího filetu či svíčkové
- snítka tymiánu (bez stonku)
- mletá mořská sůl - solí nešetříme, ale s mírou
- špetku čerstvě nadrceného pepře
- 2 kávové lžičky dijonské hořčice
- 10 malých kuliček kapari
- chilli dle chuti
- olivový olej
- stroužek česneku
POSTUP
Maso si můžeme jak naškrábat, tak namlít mlýnkem na maso. Mlýnek musí být studený,abychom nesnížili kvalitu masa. Přidáme, sůl, pepř, nasekané kapari, olivový olej, 2 lžičky dijonské hořčice a chilli. Vše promícháme dohromady a necháme směs odpočinout do ledničky alespoň na 15 minut. Připravíme si topinky, kdy nakrájený chléb naolejujeme směsí olivového oleje a tymiánu. Necháme dozlatova osmahnout a poté potřeme česnek. Jako třešnička na dortu nám chybí jen sázené vejce, které připravíme tak aby byl žloutek tekutý. Vajíčko naservírujeme na masovou směs a dozdobíme troškou tymiánu.
Teď už jen přeji dobrou chuť :)