Tatarák ze steakového masa s kapari, dijonskou hořčicí, olivovým olejem, pepřem, solí a chilli, podávaným s domácím kváskovým chlebem opékaném na tymiánu.

INGREDIENCE

  • 300g pštrosího filetu či svíčkové
  • snítka tymiánu (bez stonku)
  • mletá mořská sůl - solí nešetříme, ale s mírou
  • špetku čerstvě nadrceného pepře
  • 2 kávové lžičky dijonské hořčice
  • 10 malých kuliček kapari
  • chilli dle chuti
  • olivový olej
  • stroužek česneku

POSTUP

Maso si můžeme jak naškrábat, tak namlít mlýnkem na maso. Mlýnek musí být studený,abychom nesnížili kvalitu masa. Přidáme, sůl, pepř, nasekané kapari, olivový olej, 2 lžičky dijonské hořčice a chilli. Vše promícháme dohromady a necháme směs odpočinout do ledničky alespoň na 15 minut. Připravíme si topinky, kdy nakrájený chléb naolejujeme směsí olivového oleje a tymiánu. Necháme dozlatova osmahnout a poté potřeme česnek. Jako třešnička na dortu nám chybí jen sázené vejce, které připravíme tak aby byl žloutek tekutý. Vajíčko naservírujeme na masovou směs a dozdobíme troškou tymiánu.

Teď už jen přeji dobrou chuť :)